Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. U bent van harte welkom op de herdenking in Wieringerwerf.

In Nederland leven wij alweer vele jaren in vrijheid. Maar op veel plaatsen in de wereld voelen mensen zich, door onrust of oorlog, niet veilig. Of zij slaan op de vlucht omdat zij niet in vrijheid kunnen leven. Het is goed dat wij minstens een keer per jaar een moment stilstaan bij dat grote goed, VRIJHEID.

Vele mensen hebben zich, tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en vredesmissies, met hun leven ingezet voor onze vrijheid. Het is goed om daar op 4 mei gezamenlijk bij stil te staan. Vrijheid geef je door. De basisscholen in de Wieringermeer en alle ouders zijn uitgenodigd om met zoveel mogelijk kinderen mee te doen aan deze herdenking.

 

Programma 4 meiherdenking 2018

19.40 uur     Stille tocht vanaf Cultuurschuur via Prinses Margrietstraat naar het monument aan de Prof. Gr. Moliérestraat.
Muzikale begeleiding door Muziekvereniging Creona.

19.59 uur      Creona speelt de Last Post

20.00 uur     Twee minuten stilte

20.02 uur     Afblazen via hoornsignaal

20.03 uur     Zingen van het Wilhelmus, samen met de kinderen van de basisscholen

20.05 uur     Toespraak door Theo Groot, wethouder gemeente Hollands Kroon

20.10 uur      Kranslegging samen met kinderen; bloemlegging Veteranen; aansluitend défilé langs het momument door alle aanwezigen.

20.15 uur      Einde herdenking

Voor informatie: Sieb Veenstra of Otto Smit (06 1261 6447)

 

Naar themapagina Tweede Wereldoorlog Wieringermeer

 

Het oorlogsmonument in Wieringerwerf