Een nieuwe expositie van Jessica de Geus met de Moppiedolls. Deze is te bezichtigen van 1 maart tot 1 juni.

 

 

Geboren in St-Maarten als oudste van vier dochters. Ze is een Nederlands popkunstenaar en lid van Dabida (Nederlands en België Instituut van popkunstenaars).

Haar liefde voor poppen was erg sterk. Ze had eens als kind een Lady Lovely Locks pop van sinterklaas gekregen en was hier helemaal gek van. Deze pop ging overal mee naartoe. Ze mocht ook graag tekenen en ze ontwikkelde zich in het maken van portretten van mensen en dieren. Toch was dit niet helemaal wat haar te vrede stelde en zocht ze een nieuwe uitdaging. Ze volgde de opleiding “spiritueel kunstzinnig tekenen”. Het was een openbaring voor Jessica dat ze iets kon tekenen of schilderen wat nog niet bestond. Ze kwam in aanraking met de mixed mediatechniek.

In 2010 ontdekte ze wereld van ball jointed dolls (bjd) en kwam haar liefde voor poppen weer terug.

Ze verzamelde verschillende poppen en maakte zelf kleertjes voor deze popjes. Ze oefende met het aanbrengen van gezichtsbeschildering en kreeg hier zelfs opdrachten voor. Door omstandigheden kreeg ze meer tijd om te schilderen en voor de poppen en experimenteerde ze met diverse materialen en zocht ze naar een kunstvorm die bij haar paste. In 2015 kreeg ze de kans om een kinderboek te illustreren. Een bezoek aan de Internationale poppenkunst tentoonstelling veranderde haar leven. Ze wist wat ze wilde, kunst maken en poppen! Al haar technieken die ze in de loop van de tijd heeft ontwikkeld kan ze nu toepassen. Ze heeft hier onlangs een eerste prijs mee gewonnen. De Moppiedoll kunst pop, zoals deze genoemd worden, zijn gemaakt van onder andere droge klei over een draadmodel. Een collectie van deze poppen staan in de vitrine kasten in de hal van de Cultuurschuur bij de Genootschapsruimte en is de hele week vrij te bezichtigen. Het genootschap zoek nog exposanten voor dit jaar om hun kunsten of verzameling te tonen aan het publiek.