Op 31 maart 1933 kwamen vader Gerrit en moeder Meijerink met 6 kinderen uit de plaats Zorgvlied (Drenthe)*** naar de Wieringermeer.
Voordat zij in de Wieringermeer mochten wonen, werden zij door mevrouw Olsder gekeurd, en zij werden gelukkig toegelaten.

De familie kreeg een huis aangeboden aan de Torenstraat 34 in Middenmeer. Vader ging werken bij de Cultuur Maatschappij en verzorgde de paarden en het vee. Dit waren lange dagen. Met de uitgifte van 1 november 1941 werd werd hem als beloning een kleine boerderij aangeboden op Schelpenbolweg 6 (kavel F34). De familie betrok voorjaar 1942 de woning. Inmiddels was het al twee jaar oorlog.

F34 was een van de laatst uitgegeven bedrijven, 9,7 ha op zeer slechte grond en daarbij nog wat los land verspreid door de polder. Het bouwplan bestond uit 2 ha grasland en 7 ha akkerbouw, waarop aardappelen, bieten en graan werden geteeld. De veestapel bestond uit 4 melkkoeien. Dit was geen vetpot. Op 17 april 1945 moest ook het gezin Meijerink vertrekken wegens de onderwaterzetting. In 1947 kwam het gezin terug op de boerderij.

Opvolger

In 1951 kwam zoon Bertus als hulp op de boerderij. Hij had jaren bij de NAK (Nederlandse Aardappel Keuring) gewerkt en verdiende toen fl.80,- per maand. Bij vader Gerrit was het even anders; het werd fl. 50,- per maand. Bertus was getrouwd en woonde met echtgenote Annie Sikking (geboren in Anna Paulowna) en gezin op Schelpenbolweg 8 in de varkensschuur, op het erf van de familie M. Venema. Dat lijkt erger dan het was: heel veel gezinnen woonden nog in noodwoningen. Huize Meijerink werd ook wel  ‘Villa De Roze Biggetjes’ genoemd.  De post wist dit gezin altijd te vinden onder deze benaming.

Eerste witloftrekkerij

Twee jaar later trokken Bertus en Annie naar de A.C. de Graafstraat in Wieringerwerf. Bij de invoering van de AOW stopte vader Gerrit Meijerink en kwamen Bertus en Annie in 1957 op de boerderij, kavel F34. Eerst moest hij, als onderpand, zorgen voor fl.3.000,-. Met veel schrapen is dat voor elkaar gekomen. Op de 9,7ha aan de Schelpenbolweg en 2ha los land, dat overal kon liggen, kon hij beginnen. Bertus teelde pootaardappelen, dit bracht het meeste op; daarnaast verbouwde hij suikerbieten en uien. Later gingen ze witlof telen en als een van de eersten in de polder startte Meijerink met het proces van witlofpenen op water trekken. De schuur werd de loods voor de witloftrekkerij en er kwam een koelcel bij.

Middenmeer en Slootdorp

Rusttijd voor Annie en Bertus kwam met hun pensioen in 1990, na 34 jaar leven en werken op de boerderij. Vervolgens hebben zij nog 18 jaar in Middenmeer op Poststraat 8 gewoond. Vanaf 2004 wonen zij in Slootdorp aan het Juffrouw van Harlingenhof, ook weer met plezier. Anna Sikking, geboren in 1927, overleed op 25 april 2018. Zij is 90 jaar geworden.

Geschreven door Annie Munter

Periode: 1933-2006
Verteld door: Familie Meijerink
Plaats: Wieringermeer

Aangevuld in 2018.

***) in het boek Wording en opbouw van de Wieringermeer, Lijst van eerste pachters (bijlage IIA), staat dat G. Meijerink, kavel F34, afkomstig is uit Weststellingwerf (Friesland).